Biografie

Kirtie Ramdas – programmamaker, presentatrice voor tv en radio, voice-over, showhost, fotomodel en actrice.

Voor de Organisatie voor Hindoe Media (OHM) heeft Ramdas het jongerenprogramma Ch@tney.nl gemaakt en gepresenteerd. Samen met een klein team heeft ze het format ontwikkeld en door de jaren heen aangepast. Het format bestond uit presentatie, interviews, sketches en straatreportages.

Het doel van het programma was taboe-doorbrekende onderwerpen bespreekbaar te maken en de kloof tussen generaties en culturen te dichten. Het programma groeide uit tot het best bekeken programma van de zender. Humor werd afgewisseld met interviews met deskundigen en ervaringsdeskundigen. Tijdens de interviews en de straatreportages deed ze ook de regie en ze spotte haar reportages voor de montage. Ze volgde trainingen aan de Media Academie in Hilversum voor presentatie en interviewtechnieken.

Ramdas was ook de bedenker van de programmanaam Ch@tney.nl. Het is een afgeleide van chutney gemixt met chatten, het apenstaartje geeft de moderne tijd weer en het .nl Nederland, waarin we ons bevinden met de Hindoestaanse cultuur.

Na vijf jaar besloot Ramdas te stoppen met Ch@tney.nl en werd ze door SchoolTV Teleac/NOT gevraagd de programma’s Wiskunde voor de sectoren en Wiskunde voor de profielen te presenteren. Twee seizoenen, acht afleveringen met interview, voice-overs en presentatie.

Ze werd ook door de radiozender FunX gevraagd het praatprogramma FunX Talk en de avondshow Welkom bij Jezelf te presenteren. FunX Talk was een twee uur durende talkshow waarin ook taboe-doorbrekende onderwerpen werden besproken, afgewisseld met muziek. Hier leerde Ramdas ook de productie en de techniek van het radiomaken. Ze werd onder andere gecoacht door radio coach Pierre Papa.

Om haar voice-over werk uit te breiden volgde ze de stemacteercursus bij Barnier Geerling in Leiden.

Haar tv en radio ervaring kon ze inzetten als eindcoördinator voor de regionale zender Unity TV in Leiden. Hier was ze eindverantwoordelijke voor de programma’s op radio en tv.

Als showhost werd ze o.a. gevraagd om het Schiphol Event te presenteren van de IIFA Awards. Hierbij interviewde Ramdas verschillende grote Indiase sterren en verzorgde ze het podiumprogramma en de meet&greet.

Naast haar media carrière heeft Ramdas ook een medische carrière als arts. In 2002 behaalde ze haar doctoraalexamen in de Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden en in 2004 haar artsexamen. Hierna heeft ze o.a. gewerkt in de algemene chirurgie, plastische chirurgie, huisartsgeneeskunde en de dermatologie.

Haar werk combineert ze met modellenwerk voor opdrachtgevers als Philips India, Connexxion, Bonduelle, Curves e.a.

Go Top